Webres.dk © 2005

Nyt domæne hos Speednames

Speednames er klart den dyreste udbyder af webhoteller og domæner som jeg har prøvet hidtil. Economy webhotellet som er deres mindste webhotel løsning kostede hele 18 euro pr. måned, hvilket svarer til noget i retning af 134 kroner pr. måned. Inklusiv oprettelsesafgiften og moms, så blev det til hele 295 euro for et år! Og først efter at jeg havde afgivet bestilling af webhotel fandt jeg ud af at der skulle betales yderligere 55 euro for at få mit domæne flyttet til Speednames (og det er man jo tvunget til for at kunne bruge sit webhotel til noget som helst). Personligt mener jeg at dette er på grænsen til hvad man kan tillade sig, og som minimum i hvert fald meget uoverskueligt og ugennemsigtigt. Så det kan vel ikke komme som en overraskelse at jeg syntes at selve bestillingsprocessen kunne laves væsentligt bedre (som man ser hos langt de fleste andre og billigere udbydere).

Men ok, man kan vel godt forsvare den høje pris, hvis blot man får hvad man betaler for - altså nyt domæne (eller flytning) og webhotel. Foreløbig har jeg dog ikke fået den vare jeg har betalt for. På trods af at det i skrivende stund er flere uger siden jeg bestilte (og betalte) webhotel og redelegering, er domænet endnu ikke blevet flyttet.
Jeg var på forhånd skeptisk overfor den høje pris, men havde da forventet et godt produkt til den pris. Men foreløbig har jeg altså ikke fået noget for mine penge. Så skal du ud og have nyt domæne, vil jeg anbefale at du finder en anden udbyder.

Opdatering (d. 12.10.2005):
Jeg har kontaktet Speednames via mail (deres supportformular), men har ikke fået svar ad den vej, så for et par dage siden besluttede jeg mig for at ringe til dem.
Deres telefonsupport er dog heller ikke specielt imponerende. Jeg har bl.a. oplevet at den bare har meldt optaget.
Efter endelig at være kommet igennem på telefonen blev jeg smidt rundt mellem afdelingerne. Det viste sig at domænet var blevet redelegeret (på trods af at jeg ikke har modtaget nogen redelegeringsmail fra DK Hostmaster). Men det er åbenbart kundens eget ansvar at sætte domænet til at pege på webhotellet. Jeg bad om at få Speednames til at lave denne pegning, men da de endelig fik taget sig sammen til at gøre noget, så lavede de en fejl. Da de så rettede denne fejl, var det ikke muligt at benytte domænet uden "www" foran. Men nu er min hjemmeside da i det mindste til gengængelig. Jeg har efterhånden afprøvet en hel del udbydere, og Speednames er absolut blandt de 3 dårligste på trods af at priserne er op til 10 gange højere end ved andre udbydere.