Webres.dk © 2005

Køb af domæne navn

Hvad skal man være opmærksom på når man foretager køb af domæne navn? Det kan du læse om i denne artikel.
Først og fremmest skal man naturligvis have fundet det helt rigtige navn. Hvis domænet skal bruges til hjemmesiden for din virksomhed, giver det naturligvis visse begrænsninger. Hvis du allerede har lagt dig fast på et firmanavn, så skal/bør dit domæne navn jo nok også tage udgangspunkt i dette firmanavn.
Men hvorfor er dette overhovedet en begrænsning? Det behøver det for så vidt heller ikke være, men hvis man f.eks. vil foretage søgemaskineoptimering af sin hjemmeside (som bliver en mere og mere almindelig del af virksomhedernes online markedsføring), så kan det være godt at dit vigtigste søgeord indgår i dit domæne navn. Nu tænker du måske at dette ikke har betydning for dig, da du ikke arbejder med søgemaskineoptimering. Det er du naturligvis i din gode ret til at mene, men det er alligevel godt at have i baghovedet, så dit domæne navn er fremtidssikret, hvis du på et senere tidspunkt skulle få øjnene op for de mange fordele ved søgemaskineoptimering.

Et andet godt argument for at bruge sit vigtigste søgeord i sit domæne navn, er at dette er med til at fortælle folk, hvad man rent faktisk kan finde på din hjemmeside.

En anden vigtig ting når du skal foretage køb af domæne navn, er navnets længde. Jo længere navnet er desto sværere bliver det for folk at huske. Igen skal dette naturligvis ses i sammenhæng med dit firmanavn. Hvis du allerede har lagt dig fast på et firmanavn, er det naturligvis oplagt at domæne navnet er det samme, men hvis dit firmanavn er (for) langt, skulle du måske overveje et domæne navn med dit vigtigste søgeord, som beskrevet ovenfor.

Endelig er der spørgsmålet om du skal vælge et dansk .dk domæne eller et udenlandsk Top Level Domain (f.eks. .com, .net, .org eller .biz). Skal man f.eks. foretage et køb af eu domæne? Hvis du udelukkende henvender dig til det danske marked, vil et .dk domæne være det bedst (da det er det folk forventer). Hvis du henvender dig til både det danske og udenlandske markeder, bør du nok vælge et udenlandsk domæne (.com er det mest benyttede). Hvis din hjemmeside findes i både en dansksproget og f.eks. engelsksproget udgave, kan det være en god idé at benytte både et .dk og f.eks. et .com domæne.

Der er sikkert andre ting (afhængigt af din situation), som skal tages i betragtning, men med ovenstående skulle du gerne være bedre rustet til at foretage køb af domæne navn.