Webres.dk © 2005

Find ledigt domæne

Der findes forskellige domænetestere, hvor du kan finde et ledigt domæne. Se links til et par af disse til højre.

De traditionelle domænetestere, fortæller dig blot om et givet domæne er ledigt eller ej. Hvis man f.eks. arbejder med søgemaskineoptimering, kan det dog være en fordel at finde et ledigt domæne som har været brugt før. Hvis et domæne tidligere har været brugt, kan det nemlig være at det fortsat har besøgende (altså folk der forsøger at komme ind på domænet selvom det er ledigt). En anden fordel ved at finde et ledigt domæne som har været brugt før, er at et sådan domæne kan have et antal backlinks. Dermed bliver det nemmere at opnå topplaceringer i søgemaskinerne for sine vigtigste søgeord.
Dog skal man være opmærksom på at domæner der tidligere har været i brug, kan have en "straf" hægtet på sig. I sådanne tilfælde vil det være meget vanskeligt at opnå gode placeringer i søgemaskinerne. Dette skal du altså have i baghovedet hvis du vil vælge et ledigt domæne.

Hvis du er i tvivl om hvilket domæne du skal vælge, findes der domænetestere, der både giver forsalg ti mulige domæne navne (ud fra nogle ord som du angiver) og samtidig tester om de forskellige domæner er ledige.

Der er altså masser af muligheder for at finde et ledigt domæne der passer til dine behov.